Hot stone Massage

Een Hot Stone massage is een vorm van massage waarbij gladde, basaltstenen op sleutelposities van het lichaam worden geplaatst of waarmee gemasseerd wordt.

Hot Stone massage zijn momenteel heel erg in, maar dit is echt wel een massage die al stamt uit de oudheid. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen warme stenen om elkaar te masseren. Zij wisten al dat hierdoor spierpijn, kwetsuren en andere ongemakken sneller verholpen konden worden.

Enkele jaren geleden deed de Hot Stone massage zijn intrede in de westerse wereld, en dit met heel veel succes. Je kan je geen spa, sauna, massagesalon meer voorstellen die deze massage niet aanbiedt. Dit is absoluut niet zonder reden.

Bij de Hot Stone massage worden de basaltstenen opgewarmd tot ongeveer 45 graden. De warmte die de basaltstenen uitstralen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaat waardoor er een stretching effect van de spieren veroorzaakt wordt.

Hot Stone massage werken op basis van de thermodynamica (de combinatie van warmte en beweging). Dit maakt dat de Hot Stone massage nog dieper in het spierweefsel kan inwerken. Door het gebruik van de warmte van de basaltstenen, vergroot het gevoel van welzijn en geborgenheid.

hotstone-massage-fibromyalgie-slider

Wanneer stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding bij jou ook een probleem zijn, kan je bij een Hot Stone massage zeker baat hebben.

Met de jaren is ook duidelijk geworden dat voor mensen met fibromyalgie en spijsverteringsproblemen deze massage zeker soelaas kan bieden. Voor fibromyalgie geeft dit de spieren de ontspanning dankzij de warmte die gebruikt wordt.