HSP Coach

Hoog Sensitieve Personen – HSP Coach

HSP houdt eigenlijk in dat de zintuigen van een persoon gevoeliger zijn dan gemiddeld. De informatie/prikkels die binnenkomen liggen hoger dan bij veel anderen. Een HSP’er ruikt anders, hoort scherper, ziet meer details en voelt meer interne prikkels en is meestal heel erg intu?tief.

HSP’ers hebben een goede manier ontwikkeld om met deze talenten om te gaan, maar soms geraakt dit toch in overdrive. Dan kunnen die prikkels overweldigend zijn in aantal en intens gevoel, waardoor HSP’ers zich kunnen afsluiten of in hoogtes en laagtes leven.

Als HSP coach is het voor mij duidelijk dat veel HSP’er niet aan hun kwaliteiten komen, omdat de wereld hen zo overweldigt en je niet verder komt dan enkel overleven. We gaan dus kijken hoe je met HSP kan omgaan, zodat je je kwaliteiten kan gebruiken in je leven.

Zoals in iedere vorm van coaching, is het belangrijk om te weten wie jij bent in deze wereld en hoe je prikkels kan doseren. Dit is de eerste stap waartoe je moet komen. Op deze manier kan je je plek in deze wereld terug innemen en je grenzen stellen.

  • je grenzen leren stellen
  • opnieuw leren voelen
  • de invloed van HSP op relaties (ook met niet HSP)
  • emotionele stabiliteit verkrijgen
  • jezelf beschermen van overweldigende prikkels en invloeden van buitenaf
  • je houding veranderen waardoor je leven makkelijker wordt
  • je trauma’s als HSP’er verwerken
  • omgaan met hooggevoelige kinderen
  • hoe je denken en voelen terug in balans krijgen

In HSP Coaching wordt gekeken ?hoe je hoog sensitieve je leven, relaties en werk be?nvloedt. We werken vanuit wederzijds vertrouwen. Het kan zijn dat je momenteel teveel chaos ondervindt en dat je daarom niet meteen een concrete vraag kan stellen. Als coach zal ik je begeleiden om een concreet doel of thema af te lijnen.

HSP coaching kan zorgen dat je je krachtiger voelt, dat je meer actie kan ondernemen en wat de beste manier is om voor jezelf te kunnen zorgen.

Als HSP coach zal ik je tonen en begeleiden hoe je je kracht en kwaliteiten van je HSP kan benutten, zodat je kan ondervinden dat HSP een gave kan worden. Want heb je eigenlijk al ooit stilgestaan bij de voordelen die deze met zich meebrengen?

hsp-hoog-sensitief-maskers-dragen

Hoogsensitiviteit is een prachtige kwaliteit, mits je ermee leert omgaan.
De tijd is gekomen om je niet meer te verstoppen achter je masker!