Ik, ben ik een introvert?

Ik, ben ik een introvert?

Introvert zijn en naar mezelf kijken, leek me toch eerst maar vreemd. Toen ik de uitleg begon te lezen, werd het duidelijker dat ik inderdaad tot die groep behoor. Ik ben wel introvert, maar helemaal niet verlegen. Ik zit weinig in met de mening van anderen over wat ik doe en wie ik ben.

Ik zit ook graag onder andere mensen en ben dan ook niet verlegen om mezelf te laten horen. Ik observeer graag hoe de omgeving op elkaar reageert. Maar voor mij is het belangrijk dat ik de balans vind tussen de buitenwereld en mijn energie terug op te halen in een rustige omgeving.

Ik haal mijn energie uit stille en rustige omgevingen. Die laden me ook terug op. Hoe minder impulsen er zijn, des te beter ik het vind. Dit is voor mij het moment om alles even te lossen en terug tot mezelf te komen. Dit is voor mij heel belangrijk.

Ik spreek niet graag voor groepen, tenzij het gaat over een onderwerp waar ik een passie voor heb. Dan is dit zeker geen probleem. Net zoals gezegd wordt dat introverten niet graag risico’s nemen. Voor mezelf, ik neem wel risico’s, maar ik weet wel wat de consequenties inhouden 🙂

 

introvert

introvert

Als introvert voel ik me het beste als ik

 • eerst even kan nadenken voor ik denken ga ondernemen
 • de dingen kan uitschrijven voor ik ze vertel (eigenlijk doe ik dat liever dan bellen)
 • praten over kleine alledaagse dingen maken dat ik me snel moe voel
 • energie kan halen uit beelden, reacties die uit mezelf komen
 • alleen of met 2 in volle vertrouwen dingen kan ondernemen
 • de tijd krijg om te reflecteren wat ik graag zou willen doen
 • alleen ben en ervan geniet om dingen alleen te kunnen doen doen
 • een duidelijk beeld kan maken voor ik actie onderneem
 • mag nadenken, wel met het risico dat ik in piekeren val

Hoe ervaar ik het introvert zijn als mijn sterke kwaliteit?

 • ik verlies niet snel mijn aandacht en kan mijn focus heel goed houden op de zaken waar ik mee bezig ben
 • ik observeer graag wat er rond me gebeurt, dit zorgt dat ik extra informatie heb
 • ik heb een groot inlevingsvermogen
 • ik onderzoek alles graag
 • ik kan goed luisteren
 • mijn beslissingen zijn heel doordacht. Ik kan verbanden leggen tussen alle informatie die ik heb om tot een besluit te komen. En ik vertrouw mezelf hier volledig in
 • Ik heb bij problemen altijd een plan B klaar

Wil jij graag ook leren werken met de sterke kanten van je introvert zijn, contacteer mij gerust voor een afspraak via deze link.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>