Waarom ik life coach werd

Waarom ik life coach werd

Ik heb ooit voor mezelf numerologie laten doen, waar ze me vertelden dat mijn leven in cycli in jaren van 7 loopt. Voor mij kan dit zo ongeveer wel kloppen.

Nathalie-Schatteman-Beauty-in-talents-coach-personalcoach-lifecoach-businesscoach-massagetherapie-kindercoach-burnoutcoachRond mijn 33 jaar begon er toch van alles mis te lopen. Ik had het gevoel dat ik geleefd werd, dat mijn zaak niet meer vertegenwoordigde wie ik was. Buiten dat stuk, had mijn gezin een serieus trauma doorstaan, waardoor ik helemaal het gevoel had dat ik als moeder en vrouw toch wel vreselijk faalde. Ik had het gevoel dat ik alle controle kwijt was. Mijn zaak draaide, maar mijn gevoel zei iets anders. Ik wist totaal niet meer wat denken. Mensen maakten me moe, ik dwaalde af in gedachten. Ik liep vast in cirkels.

Toen kwam het beste stuk. Ik werd ziek. Zwaar ziek. En dat kon ik toen echt wel missen als tandpijn. Het paste niet in mijn agenda, ik had er de tijd niet voor, het was niet te combineren met de kinderen. Echt alle excuses heb ik gezegd. Tegen artsen, familie ed. ?En toen, ging de stekker eruit.

Ik werd 35 jaar en daar lag ik, gewoon daar lag ik. Alles deed pijn, mijn lichaam zei heel duidelijk: stop! Ik dacht heel braaf te luisteren en plande?voor mezelf een sabatjaar in van mijn zaak. De oordelen over mezelf bleven komen, waarom werd ik niet beter? Waarom geraakte ik niet meer vooruit? Revalidatie kwam eraan, diagnose fibromyalgie en ME kleefden na de ziekte op mijn hoofd. En toch bleef ik tegen mezelf kankeren waarom ik dat niet onder controle kreeg.

Ik was zo met mezelf aan het vechten dat ik nood had aan iets voor mezelf. Ik ging massagetherapie doen, dan kon ik anderen laten ontspannen (hoor je stilaan hoe belachelijk dit klink??).

Daar leerde ik Cornelle Sterk kennen. Mijn docente voor de massage. Ik herinner me de eerste keer dat ik haar zag nog zo goed. Ik met mijn meter 60 en daar stond dan een meters grote vrouw voor me die kracht uitstraalde, enorm! Ik werd er compleet stil van.

Tijdens de cursus hoorde ik haar vertellen dat ze eigenlijk als coach ook opleidingen gaf en iets kriebelde in mijn buik toen ze dat vertelde. De avond voor de cursus begon, heb ik me ingeschreven.

Een wereld ging voor me open. Ik was HSP en het werd ineens duidelijk waarom sommige situaties zo vreselijk vermoeiend voor me werden. Ik herinner me de een keer dat ik na een les buiten stapte en tegen een boom stampte. Om dan boos te worden op mezelf omdat ik dat gedaan had. De tranen bleven komen. Ik begon in sommige stukken te zien welke roofbouw ik op mezelf deed.

Tijdens een les life coaching was Cornelle zo vol passie aan het vertellen, dat voor mij de puzzel in elkaar viel. Zo… boef… daar lag hij. Duidelijk. Kristalhelder.

Een hele nacht heb ik op bed gezeten met een lach op mijn gezicht. Ik kon wel boos zijn op anderen voor veel dingen, zoals ik boos was op mijn moeder. Tot ik zag dat de strengste moeder voor mij, ikzelf was. En dat kon ik terugbrengen naar veel situaties. Welke woorden zei ik niet tegen mij? Waarom had ik altijd kritiek op alles wat ik deed?

Daar ben ik mee gestopt. De enige die verantwoordelijk is voor mijn geluk, ben ikzelf. Mijn oordelen heb ik ergens neergelegd en het stapt voor mij een stuk gemakkelijker. Ik heb mezelf gevonden, en vind mezelf nog geweldig gezelschap ook. Iedere keer als ik op mijn yoga mat sta, en naar mezelf toekeer.. vind ik rust 🙂 Helemaal door mezelf.

En toen vond ik wat ik wou doen: mensen helpen en ze niet, net als ik, jaren met problemen laten lopen. Want het kan zo simpel in elkaar vallen die puzzel. Iemand moet gewoon je spiegel durven zijn.

Gelukkig voor mij was Cornelle Sterk mijn spiegel, waardoor ik nu die van jou kan zijn.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>