Controle over je leven, kan dat?

Hoe krijg ik controle over mijn leven?

Op een gegeven moment was dit voor mij toch de hoofdvraag in heel mijn denken. Ik had het gevoel dat ik nergens controle over had. Niet over mijn denken, niet over mijn gevoelens…

Ik bleef in cirkels hangen. In mijn denken, in mijn voelen. Ik werd korter tegen mijn omgeving en voelde me niet meer lekker in mijn vel.

Laat me dan toch echt wel een controlefreak zijn geweest tot een paar jaar geleden. Ik wou me op alles voorzien, wou alles op voorhand plannen.

Het leven maakte me heel duidelijk, hoe meer ik plande hoe meer onverwachte dingen er gebeurden. En hoe ik ook mijn best deed, het lukte me toch niet om er controle over te krijgen.

nathalie-schatteman-coach

De stappen die ik nam om mijn gevoel van controle over mijn leven te krijgen:

  • De eerste stap voor mij was het besef dat ik er GEEN controle over heb, maar enkel het gevoel dat ik er controle over had.
  • Mezelf gewoon laten meevoeren door het leven en de controle afgeven. Want hoe meer tijd ik stak in dingen die ik niet kon controleren, hoe minder tijd ik overhad voor leuke dingen voor mezelf (hoe stom is dat)
  • Ik maak me niet meer druk in wat er allemaal kan gebeuren, en ik plan iedere dag iets in dat ik nog niet gedaan heb. Dit kan gaan van samen kleuren met de kinderen, tot muurklimmen.
  • Een lijst maken van dingen waar ik eigenlijk minder van wil ervaren in het leven (vervelende contacten, conflicten op het werk,…)
  • Een lijst maken van dingen die ik meer wil ervaren in het leven (tijd voor mezelf, ontspannen, buiten mama zijn ook nog tijd hebben voor Nathalie)
  • Alle dagen maak ik een kleine wandeling
  • Ik leef trager en bekijk de dingen meer, grappig hoe alles er dan ineens anders uitziet
  • Ik leef in het nu: gisteren kan ik niets meer aan veranderen, en morgen heb ik niet onder controle.

Het leven is fijn, als je het leeft 🙂 Controle zorgt dat we angst hebben en stoppen met genieten en leven.

 

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>