Pesten en gepest worden – Pestitude

Mensen die mij kennen, weten dat ??n van mijn kinderen het afgelopen jaar gepest is geweest. De situatie is zo uit de hand gelopen toen, dat hij in april van school is moeten veranderen . Als ouder geen leuke situatie en voor hem ook zeker niet.

Nu krijg ik veel vragen van ouders en kinderen bij mij in de praktijk over pesten. Waarom? Hoe komt toch altijd dat ze hem/haar uitpikken? Waarom pest mijn kind?

Ook veel vragen natuurlijk over pesten op de werkvloer, want dit gebeurt ook nog veel. Pesten is van alle tijden!

Augustus lijkt me een geweldige maand om eens even stil te staan bij dit fenomeen. Zeker naar kinderen en ouders toe. Veel kinderen (en ouders) hebben nu al stress om terug naar school te gaan omdat het hen onzeker en angstig maakt.

Pestitude - Ellen Somers

Vanuit mijn praktijk en vanuit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat achter pesten een groot verhaal zit. Als consultant in de Coaching Clinic, heb ik Ellen Somers leren kennen, die daar een geweldig boek over geschreven heeft en werkt als antipestcoach. Mijn zoon heeft het helemaal gelezen en heeft nu meer inzicht in de situatie en zichzelf.

Ellen Somers legt het fenomeen uitgebreid uit, want buiten de persoon die gepest wordt en de pester, zijn er natuurlijk nog wel mensen die impact hebben of kunnen hebben in deze problematiek. Ze legt uit welke de meest voorkomende vormen van pesten zijn en op wie dat dit het meeste impact heeft.

In het boek zitten voorbeelden en oefeningen waarbij jij met jouw verhaal aan het werk kan gaan. Voor ons heeft het veel duidelijk gemaakt, en ik weet dat we daar niet alleen mee zijn.

PESTitude is geen wetenschappelijke verhandeling. Het is een boek geschreven als handleiding om je eigen pestverhaal een plaats te geven in je leven en op die manier steviger in je schoenen te staan.

Ik kan dit boek aan iedereen aanraden die meer inzicht wilt in deze problematiek en ermee aan de slag wilt gaan.

Het boek kan je bestellen via deze link

Ik wens jullie er veel plezier mee 🙂
Groetjes Nathalie

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>