Hoe als werkgever burn-outs voorkomen op de werkvloer?

Burn-out, depressie en ziekteverzuim voorkomen op het werk.

Iedere werknemer is bepalend voor jouw bedrijf!

Hoe als werkgever burn-out, depressie en ziekteverzuim voorkomen ?is dus absoluut cruciaal. Werknemers die zich goed voelen, gaan ervoor zorgen dat je als bedrijf hier enkel positieve resultaten uithaalt!

Zeker in?deze economische tijd en de opbouwende werkdruk zijn burn-outs, ziekteverzuim en depressies een veelvoorkomend gegeven binnen bedrijven.

Als ondernemer hebben we te weinig aandacht voor onze werknemers, waardoor er teveel druk bij hen komt te liggen. Dit is meestal een gevolg van een slechte communicatie en een niet goed functionerend groepsgevoel binnen het bedrijf.

burn-out-depressie-ziekteverzuim-voorkomen

Eerst en vooral zien we als ondernemer ?enkel de gevolgen:
extra kosten omdat persoon wegvalt, de extra druk om iemand anders het werk te laten overnemen etc…

Er is natuurlijk ??n natuurlijke verklaring, iedereen moet langer werken.

Oudere werknemers leiden meer aan chronische ziekten. Maar ziekteverzuim heeft niet enkel te maken met werkgebonden oorzaken.

Daarom is het als bedrijf noodzakelijk om een beleid te voeren dat zich richt op zowel de mentale als fysieke gezondheid van haar werknemers. Dit is Werkbaar Werk en Welzijnsbeleid.

Als mensen moeten we ook onder ogen durven zien dat ‘werken’ steeds complexer wordt. Alles wordt technischer, sneller, moet creatiever zijn en liefst gisteren gebeurd zijn. Meestal zijn we op de werkvloer nog niet aangepast aan de nieuwe vereisten van de jobs die werknemers op zich nemen en wat de inhoud is.

Een business coach in jouw bedrijf kan door een eenvoudige maar effectieve aanpak zorgen voor enorme wijzigingen in jouw bedrijf. Het resultaat: werkbaar werk!

Het resultaat voor de ondernemer: betere bedrijfsresultaten. De realiteit toont dat de kosten preventief oplossen echt wel nodig zijn. Het ziekteverzuim en de kosten zijn re?el. ?De statistieken van 2016 liegen er niet om, en deze zitten nog steeds in stijgende lijn!

Daarom is investeren in een goed business coaching traject een geweldige investering. Preventief werken en betere bedrijfsresultaten halen is uiteindelijk voor iedere zelfstandige belangrijk.

Gelukkige werknemers zullen jou helpen om tot dit doel te geraken. Want eenmaal je werknemers allemaal met hun neus in deze richting staan, blijft je bedrijf evolueren. En deze innoverende eigenschap mag je als ondernemer zeker niet missen!

Als onderdeel van een Team ?van Coachen, kunnen wij jou het beste traject aanbieden. Contacteer ons voor vrijblijvende informatie:

Beauty In Talents

Coachingclinic

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>