Mindfulness en jezelf zijn

Mindfulness en jezelf zijn

Het is tegenwoordig een hype, waar ik helemaal achter sta trouwens. Mindfulness houdt in dat we ons bewust zijn van fysieke en mentale sensaties van het moment en daar bewust aandacht aan schenken.

Het zorgt voor een levenshouding die gekenmerkt wordt door het accepteren van al het onvermijdelijke positieve en negatieve dat zich in je leven aanbiedt.

burn out, life coach, assertiviteit

Afgelopen week zei een ‘beautiful bitch’?tegen me dat ze wou zijn zoals ik: zonder mening! Ik sloeg los achterover.

Natuurlijk heb ik een mening, over veel dingen. Meningen die ik gevormd heb deels door mijn opvoeding, mijn scholing, mijn vriendenkring en mijn ervaringen. Volgens mij kan je helemaal niet leven zonder ergens een mening over te ‘krijgen’ en te hebben.

Met de jaren heb ik geleerd dat die mening iets zegt over MIJ, niets over anderen. Ik ben op onderzoek gegaan om te bekijken waar ik die?overtuigingen gehaald heb. Heb ik die van iemand overgenomen? Is die overtuiging belangrijk voor mij of belemmert die mij juist?

Al de ervaring die ik als mens heb opgedaan in mijn leven, maken wie ik ben. Zijn mijn overtuigingen voor mij niet meer nodig, dan werk ik eraan om die los te laten. Dit is voor mij een levensproces. MIJN proces, niet die van anderen.

Dus heb ik een mening? Ja!! Spreek ik die veel uit? Enkel?als ik dat voor mezelf nodig is, en enkel in respect voor een ander.

Maar ik ga noooit mijn mening gebruiken om mijn gelijk te halen van iemand anders. Dat is een oordeel, en dat wil ik niet doen!

Volgens mij was dit ook hetgeen dat mijn ‘beautiful bitch’ bedoelde. Ik zit in het leven zonder oordeel naar anderen, en het oordeel naar mezelf… dat is mijn pad.

Elke dag word ik liever voor mezelf en leer ik mezelf beter kennen. En eigenlijk ben ik best aangenaam gezelschap 😉 En al de mensen rondom mij zijn dat ook, in hun unieke zijn. Respect is voor mij het sleutelwoord in het leven.

Acceptie van jezelf, met al je sterke punten en je imperfecties. Kan jij van je imperfecties houden, of zorgen ze voor belemmeringen in je leven?

Ik als coach?stel jou in staat door?mijn ondersteuning?om?jou jezelf te laten zien?zodat jij jezelf en je (im)perfecties te aanvaarden.

Ik hoor het graag van jullie.

Warme groet
Nathalie

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>