Ziekteverzuim en werkbaar werk

Werkbaar Werk

Het blijft een spijtig fenomeen dat je enkel over werkbaar werk praat als er weer een artikel verschijnt over stijgend ziekteverzuim. Vandaag weeral een kop in het nieuws, stress nekt ambtenaren en het ziekteverzuim staat op het hoogste peil in jaren. Hoe krijg je als bedrijf werkbaar werk voor elkaar?

http://www.demorgen.be/economie/stress-nekt-ambtenaren-ziekteverzuim-op-hoogste-peil-in-jaren-b4cae0f4/

Wat houdt werkbaar werk nu eigenlijk in? Want er wordt veel over gesproken, maar inhoudelijk weet niet iedereen wat dit inhoudt.

  • je werk moet motiverend zijn, en je leerkansen kunnen bieden
  • je werk mag niet stresserend zijn
  • je werk en leven mag in balans gebracht worden

Mensen die werkbaar werk hebben, leren continu bij. Ze hebben meer plezier in hun werk. Het ziekteverzuim?daalt en iedereen blijft langer aan de slag.

burn-out-depressie-ziekteverzuim-voorkomen

Er zijn verschillende tools aanwezig waardoor een bedrijf preventief of corrigerend kan zorgen dat er werkbaar werk op de werkvloer ontstaat. Als coach bekijken we samen wat mensen nodig hebben om werkbaar werk te krijgen.

Dit zorgt voor een tevredenheid bij werkgevers, want ziekteverzuim kost aan de werkgever vreselijk veel geld. Maar ook voor de werknemers is dit heel belangrijk. Meestal is er wel een reden waarom mensen langdurig ziek vallen.

Het is dus heel belangrijk om de balans te vinden tussen werkgever en werknemer, zodat iedereen terug met zijn neus in dezelfde richting staat.?Want als je gemotiveerde werknemers hebt, dan gaat de productiviteit omhoog en kan je zorgen dat je meer rendement krijgt.

Wil je hier hulp in bij jouw bedrijf, wij helpen je graag verder.

 

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>